Tre fyller år!

  • 4 May 2018
  • 1 svar
  • 4193 visningar
Tre fyller år!
Användarnivå 5
Emblem +5
  • Retired Moderator
  • 150 kommentarer

Vi på Tre firar 15 år. 🎂🎉🎁


Eftersom ett tårtkalas för våra medlemmar kändes svårt att administrera med tanke på geografiska begränsningar så tänkte vi att vi istället bjussa på lite födelsedagssurf.

Kampanjen är avslutad
För att ta del av erbjudandet behöver du bara skriva ett privat meddelande till mig där du anger vilket mobilnummer som du vill att surfen ska läggas in på. Så snart surfen är inlagd kommer du att få ett bekräftelse-SMS av oss. Meddelanden som inkommer utanför arbetstider kommer att hanteras efterföljande arbetsdag.

Erbjudandet gäller en påfyllning på 3 GB per kund. Du måste vara kund hos Tre och registrerad på 3Community. Gäller ej kontantkort. Du behöver ha registrerat dig under perioden 15/3 – 11/5 för att kunna ta del av erbjudandet.


Mycket har hänt på de här 15 åren och vi har tagit fram ett litet axplock av nyheter och milstolpar som du kan läsa om här nedanför.


Tre först med videosamtal och strömning av mobil video.
Verkligheten har hunnit ikapp fiktionen, från och med nu kan Tre som första svenska operatör ge sina mobilkunder möjlighet att ringa videosamtal och se strömmande videonyheter direkt i mobilen. Att se personen som du ringer upp i ögonen är en helt ny upplevelse.


Tre ändrar spelreglerna för mobiltelefoni i Sverige.
Vi låter våra kunder ringa samtal/videosamtal till varandra för 0 kronor per minut dygnet runt, alla dagar.

Tre lanserar världens första navigationssystem baserat på A-GPS.
Vi utökar den mobila positioneringstjänsten Guru med A-GPS. Guru gör mobilen till den perfekta resehjälpen, med snabba och exakta lokaliseringstjänster.


Tre sätter punkt för dagens mp3-spelare.
Musik- och mobiloperatören Tre sätter punkt för den traditionella mp3-spelaren och integrerar nu en unik mp3-spelartjänst i sina nya mobiler. Styrkan i 3G-tekniken och den nya 3Spelaren gör Tres nya musikmobiler till en ständigt uppkopplad musikspelare med tiotusentals tillgängliga låtar. Släng din gamla mp3-spelare!


Premiär för Turbo3G och första Turbo 3G-mobilen.
Vi inviger ett av världens snabbaste mobila bredbandsnät i Stockholm. Nätet baseras på tekniken HSPA, Turbo3G, och ger vanliga kunder trådlös uppkoppling med 3,6 Mbps bandbredd i mobilnätet. Samma år lanseras den första Turbo 3G-mobilen HTC TyTN.

3Musik vann Guldmobilen på Stora Mobilgalan.
3Musik vann Guldmobilen som bästa musiktjänst för andra året i rad. 3musik utsågs dessutom till världens bästa mobila musiktjänst vid GSM Awards i Barcelona tidigare i år.


Tre lanserar Skype i mobilen – ring obegränsat till 200 miljoner människor världen över.
Som första mobiloperatör i världen lanserar vi Skype i mobilen. Med tjänsten kan du ringa hur mycket du vill till dina kompisar världen över.


Tre först i Europa med mobilt bredband 21 Mbit/s.
Som första operatör i Europa började vi uppgradera nätet till nästa generations mobila bredband. Den nya tekniken HSPA Evolved möjliggör nu hastigheter upp till 21Mbit/s.
"Tre har Sveriges bästa Mobila Bredband".
Vi har Sveriges överlägset bästa mobila bredband för tredje året i rad, enligt tidningens Mobils årliga test som utförs från Överkalix i norr till Ystad i söder. Testen visar även att vi är näst bästa operatör för röstsamtal i hela landet.Tre lanserar världens första mobila växel för familjen.
Mobiloperatören Tre är först i världen med att lansera en mobil växel för familjen. Nu kan hela familjen bli nåbar på ett och samma telefonnummer genom växellösningen 3Hemnummer Familj.

Nu finns videobutiken 3Film i din mobil.
Mobiloperatören 3 har skapat en tjänst där kunderna kan titta på obegränsat med filmer.


Mobiloperatören 3 lanserar unikt servicecenter.
Vårt nya koncept 3ServiceCenter innebär att våra kunder kan få hjälp med sina ärenden i en fysisk butik. Här kan du bland annat kunna få din mobil lagad på plats medan du väntar i lokalen.

3 dubblar hastigheten för mobilt bredband.
Vi lanserar modemet ZTE MF680 med Turbo-3G. Ett USB-modem som klarar dubbel så hög hastighet jämfört med tidigare modem. Nu går det att komma upp i hastigheter upp till 32 Mbit/s. Vi har även stora planer för 4G.

Välj själv vilken operatör du vill ringa fritt till.
När de andra mobiloperatörerna erbjuder fria samtal till alla som har samma operatör går vi lite längre och erbjuder en unik tjänst där du själv kan välja vilken operatör du vill ringa fritt till. Med 3 Vänner Plus går det att vara vän med alla – oberoende av operatör.


Tre lanserar unik app – Ger kunderna total kontroll över sitt användande.
VI lanserar Mitt3-appen – en mobilapp för iPhone och Android som ger användarna total kontroll över sitt användande. Mitt3-appen visar allt från förbrukad datamängd till när på dygnet flest sms skickas och vilka nummer som rings mest. Samtidigt öppnar vi en ny mobilportal för smartphoneanvändare.


Mobiloperatören 3 firar tio år i Sverige.
Idag för tio år sedan öppnade mobiloperatören 3 sin första butik i Sverige. Sedan dess har 3 gett Sverige 3G, låga mobilpriser, snabb mobildata, Internet i mobilen, musik, mobil-TV och nu firar 3 födelsedagen tillsammans med Filip & Fredrik.

3 först i Sverige med Apple Visual Voicemail.
Vi är den första operatören på svenska marknaden som lanserar 3Svar Smart som bygger på Apples Visual Voicemail. Tjänsten fungerar endast med iPhones och den innebär att användaren får en full överblick över telefonsvaret direkt på mobilskärmen istället för att ringa till 3Svar.

Vi lanserar Friendtones som app.
Nu kan du anpassa och välja vilken låt som ska spelas för dina vänner när de ringer till dig. Varför inte "Imperial march" när chefen ringer?


Tres kunder surfar mest i världen.
Operatören Tre Sverige placerar sig i världstoppen då det gäller användandet av mobil datatrafik 2014. Det visar en internationell rapport från analysföretaget Tefficient som under 2014 följt 42 operatörers utveckling av datakonsumtionen. Topplistan domineras av skandinaviska operatörer från Sverige, Danmark och Finland.


Tre slopar surfkostnaden för musikstreaming - släpper musiken fri för alla kunder.
Som första operatör i Sverige inför vi fri dataanvändning vid musikstreaming. Det innebär att samtliga mobil- och bredbandskunder kan lyssna fritt på streamad musik utan att det påverkar abonnemangets surfpott.

I samma veva så inleder vi ett socialt musikinitiativ som innebär att samtliga äldre- och seniorboenden i landet har möjlighet till gratis musikpaket till sina boenden.Tre lanserar WiFi-samtal.
Som första operatör i Sverige så lanserar vi WiFi-samtal. En tjänst som gör det möjligt att ringa via WiFi på platser där täckning inte finns, exempelvis i källaren eller nationella flyg. Vi passar även på att utöka nätet med 1800 Mhz-bandet för att öka datakapaciteten.


Tres nya tjänst blixtersätter trasig eller stulen mobil vart du än befinner dig inom EU.
Vi lanserar en ny typ av försäkring där du kan få din mobil ersatt och levererad till dörren redan nästa arbetsdag, var du än befinner dig i hela EU.

Tre lanserar VoLTE – nästa generations telefoni.
Som första operatör i Sverige lanserar vi VoLTE - telefoni i 4G-nätet som ger snabbare samtalsuppkoppling och bättre ljudkvalitet. Nu behöver inte mobilen hoppa tillbaka på 3G varje gång som du ringer eller tar emot ett samtal.Tre är först i Sverige med stöd för e-sim för Apple Watch Series 3 GPS + Cellular.
Med inbyggt e-sim kan du använda din Apple Watch Series 3 (GPS+Cellular) utan att ha din iPhone till hands. Perfekt om du ska ut på en löprunda och vill helst slippa ta med dig mobilen.
Du kan läsa mer i vår artikel som vi lagt upp här på communityt.
Vad är det du minns från din tid hos oss och vad hoppas du ska finnas med på tidslinjen vid vårt 20-årsjubileum?

1 svar

Användarnivå 5
Emblem +10
När Tre är en stolt 20-årsjubilar hoppas jag att det någonstans på tidslinjen från idag fram tills 2023 står att finna att Tre var först ut som operatör med stöd för e-sim i mobilen/surfplattan.NanoSIM i all ära men den platsen skulle man bättre kunna nyttja för utökad intern lagring eller ökad batterikapacitet.Steve Jobs pushade med Apple simkortsutvecklingen rätt hårt men på senare tid har inte mycket hänt trots att tekniken finns där och bara väntar på att bli applicerad.Ett önskemål vore att Tre som operatör inte begränsar e-sim stödet till enbart det egna nätet eller endast ett abonnemang. Med ett alltmer mobilt folk behöver användaren också en ökad flexibilitet.Att låsa in kunder med bindningstider och operatörslåsta mobiler hoppas jag också kommer att vara ett minne blott inom en snar framtid.

Svara