3Hemväxel

  • 2 april 2018
  • 0 svar
  • 509 visningar

Användarnivå 5
Emblem +5
  • Retired Moderator
  • 150 kommentarer
Med tjänsten 3Hemväxel så kopplas samtal till ditt hemnummer direkt till någon av familjens mobiler. Perfekt för dig som vill ha ett hemnummer men möjligheten att kunna svara oberoende var du befinner dig. Eller om du är den personen som ständigt får svara i telefonen, men alltid ropa någon annans namn eftersom samtalet aldrig är ämnat till dig.

3Hemväxel går att administrera så att den fungerar på tre olika sätt beroende på hur du vill att den ska fungera:

Samtidig påringning

Samtalet kopplas fram till alla telefoner samtidigt och den som svarar först är den som tar emot samtalet. Det här alternativet är det som är satt som standard när man tecknar tjänsten.Enligt lista

Samtalet kopplas i vald turordning. En utvald familjemedlem får samtalen först men om den inte har möjlighet att svara så kopplas samtalet vidare till näste person i listan tills någon svarar. Det ringer i 20 sekunder innan samtalet kopplas över till nästa person i listan.Enligt knappval

I det här alternativet så är det uppringaren som får välja vem man söker. Perfekt då du har märkt att du får svara på x-antal samtal per dag som ändå söker en specifik person i hushållet. Du får spela in ett meddelande på 30 sekunder som läses upp till den som ringer.
Förslagsvis så använder man meddelandet till att förklara vilka knappval som går till vilka personer i växeln. Till exempel "Hej, du har kommit till familjen CitronTryck 1 för att prata med mamma Citron…osv". Knappvalen är direkt kopplade till den plats som man har i växeln, vilket innebär att den som tecknat tjänsten alltid är knappval 1. Den första tillagda medlemmen är knappval 2 och så vidare.⚠️ Viktigt att tänka på innan du tecknar tjänsten:
  • Om du har porttelefon som är fysiskt kopplat till ditt hemnummer så kommer porttelefonen inte att fungera. Däremot om porttelefonen vidarekopplar samtalet så fungerar det utan problem.
  • Det är mobilnumret som visas vid utgående samtal. Hemnumret kommer alltså inte visas vid utgående samtal för någon medlem.
  • Du behöver slå riktnumret när man ringer någon med 3Hemväxel.

Vem kan ha 3Hemväxel?
Ägaren till tjänsten måste ha ett privat mobilabonnemang hos oss. Tjänsten går inte att teckna för 3Kontant- och företagskunder. Däremot så kan de ingå i Hemväxeln så länge som numret tillhör Tre.

Vad kostar 3Hemväxel?
3Hemväxel kostar 99 kr/mån och tjänsten kan dras av potten om du har ett pottabonnemang.

Hur många medlemmar kan man ha i växeln?
Upp till 9 stycken medlemmar.

Detta ämne har stängt för kommentarer