Klistrad tråd

Hur du använder 3Community!

  • 19 April 2018
  • 0 svar
  • 2634 visningar
Hur du använder 3Community!
Användarnivå 3

Här kommer en liten introduktion om hur du kan använda 3Community när du har frågor eller funderingar 💛

 

Sök efter information.

Om du har en fråga så rekommenderar vi att du börjar att söka efter den för att se om någon person har ställt en liknande fråga tidigare.

Sökfunktionen fungerar som bäst när du söker efter nyckelord. Så istället för att skriva ”Hur ansöker jag om autogiro” så kommer du få mer relevanta resultat om du bara skriver ”Autogiro”. Om du inte hittar någon liknande fråga så kan du se om du får någon träff om du ändrar sökord, annars så får du även alternativet att skapa ett ämne.

 

Ställ en fråga.

För att ställa en fråga så klickar du på ”Skapa ämne” som du hittar bredvid din profil uppe till höger, eller på knappen som dyker upp när du gjort en sökning som inte fått några träffar.

 

 

 

  • Välj ämne: Välj vilket sorts ämne som du skapar (fråga är förinställt).
  • Titel: Lägg till en beskrivande titel till din fråga, det ökar chansen för att andra kan hitta och besvara den.
  • Beskrivning: Här kan du skriva din frågeställning.
  • Kategori: Här väljer du i vilken kategori som din fråga ska publiceras i. Exempelvis om frågan rör teknisk support så kan du lägga den i motsvarande kategori för att öka chanserna att andra kan hitta och besvara den.
  • Taggar: Här kan du skriva taggar som är kopplade till din fråga. Som exempel, handlar din fråga om hur du beställer en operatörskod till din iPhone så kan relevanta taggar vara: Operatörskod, iPhone.

Skapa sen frågan genom att klicka på knappen "Skapa".
Om du istället vill starta en konversation så väljer du ämnestypen "konversation" högst upp där du väljer ämne.

 

När du fått svar.

När du fått ett eller flera svar på din fråga så är det viktigt att välja vilket svar som man tyckte var bäst. Detta för att hjälpa andra som har samma fundering framöver. Du väljer svaret som var bäst genom att klicka på "Bästa svar".

 

 

Gillar kommentarer.

Om du fått svar som du uppskattat och fått hjälp av, men som inte blivit bästa svar så kan du istället gilla svaret för att visa din uppskattning.

 

 

 

Prenumerera på frågor/ konversationer.

Du kan prenumerera på inlägg eller frågor som du tycker är intressanta genom att trycka på knappen "Prenumerera".

 

 

 

Dela inlägg.

Du kan även dela inlägg som du tror att andra i din bekantskapskrets skulle uppskatta. För att dela ett inlägg så klickar du på "Share" och väljer vilken plattform som du vill dela till.

 


Det här ämnet är stängt för kommentarer