Besvarat

4G LTE cat 6 - Hotspot

  • 19 juli 2018
  • 1 svar
  • 411 visningar

  • Registrerad användare
  • 0 kommentarer
Hej,

jag undrar varför jag inte kan komma upp i 300/50 mbps när min mobil har LTE-A Cat6 300/50 Mbps.
jag har tre abonnemang och det borde hypotetiskt funka, hittar ingen stans på tre.se att abonemangen är strypta till 150/10 mbps (LTE cat 4).

Hur gör jag annars för att komma upp i de hastigheter jag förväntar mig?

Med vänlig hälsning PeHa
icon

Bästa svar av Jocke 23 juli 2018, 10:59

Hej @PeHa och välkommen till 3Community.Även om modemet i din telefon har stöd för de hastigheterna du refererar till finns det fler faktorer som påverkar hastigheten i praktiken. Antal användare på masten, årstid, väder, topografi mm är sådana exempel.Se exempel nedan.Du är uppkopplad mot en mast som har kapacitet för 300Mbit/s.

Är det endast du och en annan användare uppkopplad mot den masten skulle du rent teoretiskt kunna få ut en hastighet på 150Mbit/s (300Mbits / 2 = 150Mbits/s)Är det t.ex. snö eller regn vid den tidpunkten kan hastigheten påverkas ytterligare.Om du är mer nyfiken på vårt nät och hur det fungerar kan du läsa mer om det här.
Visa original

1 svar

Användarnivå 5
Emblem +10
Hej @PeHa och välkommen till 3Community.

Även om modemet i din telefon har stöd för de hastigheterna du refererar till finns det fler faktorer som påverkar hastigheten i praktiken. Antal användare på masten, årstid, väder, topografi mm är sådana exempel.

Se exempel nedan.

Du är uppkopplad mot en mast som har kapacitet för 300Mbit/s.
Är det endast du och en annan användare uppkopplad mot den masten skulle du rent teoretiskt kunna få ut en hastighet på 150Mbit/s (300Mbits / 2 = 150Mbits/s)

Är det t.ex. snö eller regn vid den tidpunkten kan hastigheten påverkas ytterligare.

Om du är mer nyfiken på vårt nät och hur det fungerar kan du läsa mer om det här.

Svara