Besvarat

Låg hastighet på eftermiddagar och kvällar

  • 16 September 2021
  • 2 svar
  • 97 visningar

  • Registrerad användare
  • 0 kommentarer

Hej!

Under eftermiddagar och fram på kvällen går hastigheten mer till 14 Mbit ner och 6 Mbit upp. Har två tonårsbarn hemma, vi är inte helt nöjda. Bytte till 3 eftersom de inte hänger på samma nät som övriga leverantörer här på Hönö, eftersom vi upplevt just detta problem förut med andra abonnemang.

Kan vi få upp hastigheten på nåt sätt? 

icon

Bästa svar av Pettersson 17 September 2021, 10:56

Visa original

2 svar

Användarnivå 7
Emblem +12

@SaraC Hej,

 

under olika tider på dygnet kan hastigheten variera lite beroende på belastning i nätet. Har du testat att byta plats på routern och se om du kan få högre hastighet om du placerar den någon annanstans? 👨🏾‍💻

Användarnivå 2

Flikar in och chansar lite med mitt . Lite oklart om 3 har någon mast på hönö / öckerö, kanske delar med annan operatör ? . Vad jag “sett “ i “FindTower” appen så är den närmaste “3” LTE dvs 4G” på Brännö. Dvs över 8 km fågelvägen .  Dock oklart hur mycket det stämmer med appen så att säga . Tror man kan få lite “riktning “ men inte exakt information från 3 om vart självaste sändarna är om man tar kontakt med någon hos kundservice. 

Men man kan som sagt testa olika sidor av bostaden för och se över bästa resultat vad det gäller ner/upp & svarstid . Viktigast kan tyckas är ner och svarstid om man inte ska skicka ut mycket data dvs. Kundservice kan ha bra vägledning och kanske skriver en felanmälan och därefter bli bättre. 

Det är bra och veta riktning för hur man ska placera . Sen kanske det är värt och testa med “starkare antenner “ . Bordsantenn/Mimo antenn eller mer “brutalt “ med riktantenn och monterade antenner på utsida hus / tak .Desto högre “db” desto mer “styrka”.  Kjell.com har tex bra antenner och bra hjälp om man behöver.

Vad får du för hastigheter när det inte är “ hög belastning“ dvs andra tider än eftermiddagar/kvällar ? 

Kan tycka svarstider är viktiga när man gör bredbandskollen/speedtest. 

Någon får gärna lägga till/tycka till om synpunkterna . Man e ju bara novis på att vara expert på detta med täckning och master :) 

Hoppas det blir bättre ! 

Svara