Besvarat

DUAL-BAND COMBINER

  • 10 September 2020
  • 2 svar
  • 172 visningar

Användarnivå 6
Emblem +14

Undrar om någonkan svara varför man slår ihop två frekvenser, L21 och L26, efter RRU:n? 🤔😀🤔😀

Dessa jumperkablar går till en flagpole. 

@Erik @Karl @Fredrik W 

 

icon

Bäst svar av Karl Von Bredband 16 September 2020, 11:12

Visa original

2 svar

Användarnivå 5
Emblem +21

Hej!

Mina kära vänner på radio hjälpte mig få svar på dina frågor. Se nedan :slight_smile:

 

  • 796,0 MHz är vårt LTE 800 frekvens
  • 2135,1 MHz är är vår LTE 2100 frekvens
  • 2645,0 MHz är vår LTE 2600 (FDD) frekvens

Vi har sänder ut information, dvs regler, hur en telefonen ska prioritera olika frekvenser givet vilken signalstyrka den uppmäter på den nu använda frekvensen och de övriga frekvenserna. Med de reglerna bestämmer sedan telefonen vilken frekvens den ska använda för att fortsätta att lyssna efter inkommande trafik eller anropa nätet för att skicka data/samtal till nätet.

 

Både 3G och 4G använder samma frekvens på alla sektorer och basstationer, det kan låta omöjligt men är det inte. Med hjälp av smart kodning och andra algoritmer kan telefonerna göra handover (byta cell/basstation) även om den signal den använder är svagare än den som den ska göra handover till.

 

Det finns ett enhet SINR (Signal to Interference and Noise Ratio), dvs den använda signalens signal jämför med övriga störande signaler. om detta blir ett negativt värde så är den använda signalens styrka lägre än störningarna. 3G/4G är utvecklade att hantera dessa negativa SINR nivåer men har en stor påverkan på vilken datahastighet som kan levereras då. 

 

En 4G frekvens är faktiskt uppdelad i många mindre delfrekvenser, med hjälp av det kan systemet hantera att stort överlapp mellan celler finns genom att inte använda hela frekvensen på de användare som är i dessa handover regioner.

 

/ Karl

Användarnivå 6
Emblem +14

Tack @Karl för det utförliga svaret 👌😀 Lite klokare och lite äldre 😉

Svara