Besvarat

Faktura

  • 8 March 2023
  • 1 svar
  • 53 visningar

Kan någon annan person än den som tog abonnemanget betala fakturan via autogiro?

icon

Bäst svar av frodrik91 9 March 2023, 01:47

Visa original

1 svar

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan 🙂, @Leif64 

Jag skulle nästan kunna tänka mig att den som står som ägare på abonnemanget med autogiro , är den enda som kan betala .

Sen kanske det funkar bättre om man har E-faktura , då får man iaf Bankgiro nummer & Fakturanummer/OCR från fakturan. Då bör vem som helst kunna betala när man har dom uppgifterna .

Andra alternativet är ju pappersfaktura , men då är det ju en tråkig extra kostnad man drar på sig i onödan. Så det är inge att rekommendera.

Annars är väl det bästa att man kanske skickar pengar från den ena personen till den andra ,från t.ex Swish eller banköverföring. Om man nu vill hjälpa den att betala räkningen. Man kan även göra ett ägarbyte , men kan tyckas det är lite onödigt.

Sen är det inte riktigt tanken att man ska betala in och bygga upp en buffert / innestående pengar för kommande fakturor. Det kan bli att man dubbel betalar någon gång som exempel. Har man Autogiro , så finns ju fakturan hos sin bank eller inloggat på 3 också. Så man har ju alltid uppgifterna för betalningen så sett.

Hoppas det besvarade på din fråga 😉.

/F

 

Svara