Nu har Google Assistant lärt sig svenska

  • 9 maj 2018
  • 0 svar
  • 130 visningar

Användarnivå 5
Emblem +5
  • Retired Moderator
  • 150 kommentarer


Google kom med glädjande besked där de under gårdagens Google I/O bekräftade att Google Assistant under 2018 att göras tillgänglig på svenska. Om du hellre pratar engelska med din telefon så gör det ingenting, för det kom en hel del annat intressant. Exempelvis så kommer Google Assistant att få 6 nya olika röster, varav en av rösterna spelats in av ingen mindre än John Legend.

Google jobbar även på att få konversationen med den röststyrda assistenten mer naturlig genom flera nya funktioner som är under produktion och som vi förhoppningsvis får se under året.

Continued Conversation – Möjligheten att kunna ställa följdfrågor utan att behöva säga ”Hey Google” innan varje ny fråga, för en mer naturlig konversation.

Multiple Actions – Möjligheten att kunna ge flera kommandon i en och samma fråga.
”Hey Google, can you dim the lights in the family room and in the kitchen”

Pretty Please – En familjefunktion som utvecklats för att uppmuntra positiv kommunikation med Google Assistant, där barnen i familjen ber snällt om de vill ha hjälp med någonting. Gäller även föräldrar för den delen.

Utöver detta så visade de även upp en demo på en teknologi som de kallar Google Duplex där man kan be sin röststyrda assistent att boka bord på en restaurang, eller en klipptid hos sin frisör. Assistenten ringer i bakgrunden upp inrättningen och sköter bokningen åt dig. Skrämmande bra ska tilläggas.

Huruvida just dessa funktioner kommer att finnas på svenska återstår att se.

Här nedanför så kan du se en sammanfattning av gårdagens Google I/O där de visar demon på dessa funktioner:

Vill du se hela presentationen kan du hitta den här.

Vilken/vilka av nyheterna som presenterades under gårdagen ser du mest fram emot? 🤓

svar

Var först med att svara!

Svara