Kollektivtrafik i Kartor - nu i Sverige

  • 24 januari 2019
  • 1 svar
  • 115 visningar

Användarnivå 3
Emblem +9
  • Retired Moderator
  • 409 kommentarer
Nu blir det ännu lättare att resa i kollektivtrafiken! Sök på adressen i kartor, välj kollektivtrafik som färdmedel och vips - snabbaste vägen till målet med tåg, tunnelbana, buss, spårväg eller båt syns direkt appen Kartor. Även om funktionen har funnit i andra länder så har vi som i lilla landet lagom saknat denna funktion.

Sedan ett par dagar tillbaka är det nu möjligt att planera din resa med kollektivtrafiken direkt i appen Kartor. Även om den kanske inte kan ersätta exempelvis SL-appen helt och hållet så finns det numera andra bra funktioner i Kartor.Har du ett möte inlagt i kalendern på annan plats än den du befinner dig på så kommer Siri nu att uppmärksamma dig om vilken tid du senast behöver åka med bussen eller tåget för att hinna i tid.

Du kan även fråga Siri om en färdbeskrivning till en specifik adress, station eller hållplats. Vi har själva testat detta och vi kan tipsa om att första gången vara väldigt specifik ("Hämta färdbeskrivning för kollektivtrafik till T-Centralen"), annars tror Siri att du ska ta bilen dit. Andra gången kommer Siri att välja den senaste valda färdmedlet, så om det var kollektivtrafik behöver du inte säga det.

Du kan också göra en linje i kollektivtrafiken till en favorit i Kartor och lägga till den som en Widget och få uppdateringar om driftinformation direkt därigenom så att du har full koll.


Kommer du att använda Kartor mer nu när du planerar din resa? 🗺

1 svar

Användarnivå 6
Emblem +10
Såg detta häromdagen. Ruggigt bra, efterlängtat! 🙂

Svara