Besvarat

Det står på Tres hemsida att man stödjer "Familjeinställning" nu. Är det så eller Faktafel?

  • 23 September 2022
  • 12 svar
  • 322 visningar

Jag ser på denna sida hos Tre att man har stöd för Familjeinställning: https://www.tre.se/handla/varumarken/apple/apple-watch
Det står så här:

Perfekt för barn och äldre tack vare Familjeinställning. Välj mellan två storlekar (40 mm och 44 mm). Från 114 kr/mån i 36 månader.


Är det så att Tre äntligen börjat stödja Familjeinställning eller är det ett faktafel på hemsidan? Är Telia fortfarande den enda operatören som tänker på barnfamiljer?

icon

Bäst svar av Pettersson 25 March 2023, 10:21

Visa original

12 svar

Användarnivå 7
Emblem +36

Hejsan @redremedy!

Håller med dig om att det är aningen otydligt… 
Jag håller på att kolla på detta med ansvariga hos oss och återkommer så fort jag fått ett svar - så du inte tror att frågan blivit bortglömd 😉

Hörs snart!

Användarnivå 7
Emblem +36

@redremedy  👋

Jag har nu fått svar, och för tillfället så har vi inte stöd för Familjedelning. Detta är dock något som vi ständigt utvärderar tillsammans med andra funktioner som uppskattas av användare. Jag hoppas på att denna likt andra bra funktioner kommer till oss 😊

Stödjer TRE familjeinställning eller har vi blivit lurade för att vi skulle köpa klocka till vår dotter? Så jäkla dålig kundservice och otroligt otydligt.

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan , @Hank the tank 

Är det detta du syftar på eller?

Ställa in en Apple Watch åt en familjemedlem

https://support.apple.com/sv-se/HT211768

 

Fritt e-SIM i 6 mån (för klockor )  sen 49 kr / månad. 

Eller vad skiljer familjedelning kontra detta tänker jag .

@JeppePeppe Något nytt angående detta , i och med ditt förra svar för 4 månader sedan .

/F

Kan inte ni på Tre också lägga in en förklaring i samband med att ni säljer Apple Watch att det inte fungerar med Familjeinställning? Så föräldrar slipper undra i eftersom man får olika svar beroende på var man vänder sig (Tre i butik kontra i telesupport samt Apple telesupport). 

Användarnivå 6
Emblem +40

Är detta något som funkar för er ? Eller vad är det för mer specifika funktioner ni går utan om inte Apples är tillräcklig .(Finns säkert för Android också )

https://www.apple.com/se/families/

https://support.apple.com/sv-se/HT201088

Appen Hitta kombinerar Hitta min iPhone och Hitta mina vänner till en enda, smidig app för både Mac, iPad och iPhone. Om någon i familjen tappar bort sin iPhone, Mac, iPad, AirTag, AidPods eller Apple Watch kan du leta reda på den med Hitta, även om den är offline och i viloläge.

https://support.apple.com/sv-se/HT201088

 

Här är lite andra funktioner , som dock inte berör Klockor . Men värt att nämna för familjer

https://www.tre.se/handla/tjanster/3surfasakert

Skärmtid & appar

Ställ in familjeregler för skärmtid och begränsa åtkomsten till spel och appar. Antingen helt och hållert eller via ett vardags- eller helgschema.

Föräldrakontroll

Spärra innehåll eller blockera olämpliga och skadliga hemsidor på mobil, surfplatta och dator via kategorier och filter för exempelvis porr, våld, droger och vapen.

/F

Jag var nog otydlig. Jag skulle vilja ha min iPhone kopplad med mitt barns applewatch, för att inte köpa mobil till honom. Men, jag vill inte att mina samtal kommer till hans klocka eller hans sms kommer till min mobil. Jag vill ha hans Apple Watch som hans egen, men sen måste ju en klocka ha en mobil. I min värld fixar Familjeinställning detta? Och det finns bara på Telia eftersom Tre inte kan skilja på olika simkort med olika nummer och olika Apple -ID även om de är länkade (för att de måste). Jag har så svårt att förstå detta :-)

Användarnivå 6
Emblem +40

Är det funktionen som kostar 119 kr “Just nu” hos Telia  ?  Kom in på en sida hos dom igår när jag sökte runt lite .

Tänkte också att , bör de inte vara samma hos “3” om man skaffar en “ 3 extra användare för 99 kr + 49 kr för klockan ( osäker vad som gäller här med antal månader fritt dock ) . Då får man ett eget nummer . Och Apple funktionerna kan man kanske koppla via deras familjefunktioner .  Och Telias “kampanj” kanske återgår till “högre “ pris som det va innan eller blir efter . Så fall är ju 148 kr från 3 säkert i samma prisklass , iaf nära .Bara en annan lösning .

Men kan ha fel om det funkar . Har själv bara haft kopplat till mitt nummer. 

/F

Jag trodde också att det skulle fungera med extra användare och telefon-länkskostnaden. Jag har frågat Apple och Tre. På Apple säger de att de borde funka, kolla med operatören. På telefon kundtjänst på Tre säger de ”ja, det ska fungera” i Tre-butiken säger de ”nej, det fungerar inte eftersom klockan är kopplad till din mobil”. På apples hemsida verkar det som att med Familjeinställning så kan man ha typ barnens och farmors applewatches kopplade till sin egen iPhone för att kunna ha koll på dem som inte har egen iPhone. MEN, hur i hela friden kan man ha t.ex fyra olika personers applewatches kopplade till sin mobil om den ska ringa varje gång det händer något på någon applewatch i familjeinställningen? Är det någon som vet? Som lyckats koppla ihop ett barns Apple Watch med sin mobil och att de ändå är separerade? Som en egen telefon för barnet, fast i klockform. 

Användarnivå 7
Emblem +40

@3llinor Hej, 

 

som det är idag fungerar inte det du beskriver med Tre som operatör. I Sverige är det endast en av de större som har stöd för just familjeinställning för Apple Watch. 
 

Förhoppningsvis är detta något som Tre arbetar på och kan lansera i framtiden. Här finns en lista med mer info om vilka operatörer som har stöd för detta i världen.


@frodrik91 Denna funktion är separat och är inget som fungerar hos Tre idag. Det är enbart Telia som erbjuder detta idag. 

Stämmer det att man måste ha årsmodell IPhone 7 eller senare för att kunna ansluta en IWatch?

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan , @Gabriellaf 

Så som jag tolkar det , så verkar det som man behövöer en iPhone 8 eller senare med iOS 16 som version av mjukvaran .Såg några länkar där det stod “ Apple Watch kräver en iPhone 6s eller senare med den senaste versionen av iOS. “ Men det kanske har ändrats och nu är det iPhone 8 som är lägsta tröskeln . Dock så va båda länkarna ifrån Apple , så det kan ha förändrats över hur dom vill att enheterna ska stödja varandra.

Ställa in Apple Watch

Läs om hur du använder din iPhone för att ställa in din nya Apple Watch.

 

Det här behöver du

Du behöver en iPhone 8 eller senare med iOS 16 eller senare för att ställa in och använda en ny Apple Watch. Läs om hur du identifierar din iPhone-modell och uppdaterar din iPhone till den senaste versionen av iOS.

https://support.apple.com/sv-se/HT204505

Om man har en Apple Watch med mobiluppkoppling , så kan man använda klockan separat i mobilnätet . Dvs man inte behov av dela internet ifrån sin telefon eller vara ansluten till Wi-Fi.

https://support.apple.com/sv-se/guide/watch/apd9a168c68b/9.0/watchos/9.0

 

/F

Svara