Besvarat

Dålig hastighet på 5G

  • 4 July 2023
  • 3 svar
  • 137 visningar

Jag får rätt bra hastighet på nedströms (ca 35 Mbit/s) men bara 1-2 Mbit uppströms. Det gör att det inte går att genomföra videosamtal. Rent generellt så upplever jag att det är dålig kapacitet uppströms, stämmer det?

icon

Bäst svar av frodrik91 5 July 2023, 01:34

Visa original

3 svar

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan 👋🏻 , @photox3m 

I vilket område får du dessa resultat ? Och är det från mobilen eller router du får dom hastigheterna ? Nämn Gärna märke & modell 😉

Uppladdningshastigheten är väldigt låg , så förstår att det kan vara ostabilt . Skulle nog behöva va 3 Mbits som lägst för videosamtal . 

/F 

Jag är i Smögen/Kungshamn och kör på mobilen som är en Samsung Galaxy S21+ 5G.

Användarnivå 6
Emblem +40

Har du alltid haft dessa problem eller har det börjat senaste ?

Skulle tycka att det är ganska låga hastigheter , för det är väl utbyggt med 4G i området . Samt att det är utbyggt med 5G+ som bilden visar nedan . Men täckningskartan är en uppskattning och det kan skilja av många anledningar i verkligheten.Är säkert många besökare samtidigt nu , som kanske resulterar i kapacitetsbrist tills det blir mer utbyggt . Men är bara en gissning.


Antar du får dessa hastigheter inomhus , medans så fort du kommer utomhus så blir det bättre?

Skulle rekommendera att kontakta 3 Kundservice och se om det kan finnas någon anledning till det låga resultatet du får. Och om det behövs att göra en “Felanmälan / Täckningsfelanmälan “ .

Här har du deras kontaktuppgifter . Chatt eller Telefon.

https://www.tre.se/support#kontaktaoss

En chansning kan vara att låsa telefonen på 4G och se om du får upp hastigheten på uppladdningssidan. Och en stabilare täckning där du kan utföra dina videosamtal.

Bas = Orange

God = Grön

Mycket god : Det mörka området.

Värt och nämna är att det är skillnad på 5G+ som är utbyggt enligt täckningskartan . Och 5G som är planerad. Dom går på olika frekvenser och ger skillnad i hastighet och svarstider.

Det går att läsa mer här om du är intresserad ! Går även att följa utbyggnationen genom få notiser på mail när det skett en uppdatering i forumet. “Välj Notiser “ , på sidan nedan så ska det fungera därefter.

https://community.tre.se/product-updates

 

Här kan du se den uppskattade täckningskartan & även planerad utbyggnation.

https://www.tre.se/varfor-tre/tackning/tackningskarta

 

Planerad utbyggnad 5G “ Inom 3 månader “ .

 

/F

Svara