Fråga

Ingen täckning Norrbottens inland

  • 14 July 2023
  • 4 svar
  • 90 visningar

Hej!

Jag har börjat sommarjobba i Norrbottens inland och pendlar mellan Lovikka (Pajala kommun) och Svappavaara (Kiruna kommun) och saknar täckning/nät längs hela sträckan. Finns det någon smidig lösning på problemet? 


4 svar

Användarnivå 5
Emblem +33

I södra Sverige och i befolkade områden i norr är Tres täckning normalt jämförbar med de andra operatörerna, men glest befolkade områden i Norrlands inland är nog inte deras starkaste sida. Ett kontantkort från någon annan operatör kanske kan lösa ditt problem under sommaren. Du kan ju vidarekoppla ditt nummer hos Tre (vid ej nåbar) till kontantkortet så att du fortfarande kan ta emot samtal på ditt vanliga nummer. Många nya telefoner har dessutom plats för två SIM-kort (ofta varav ett som e-sim) så i så fall kan du ha båda numren samtidigt.

Användarnivå 7
Emblem +40

@Qwirks I tillägg till ditt förslag om vidarekoppling kan även vissa telefoner med stöd för dubbla simkort, åtminstone iPhones, använde det andra abonnemangets mobildataanslutningen för att genomföra samtal och skicka SMS från Tre-simkortet. Liksom WiFi-samtal fast via en annan operatörs mobilnät. 

Om det är en iPhone kan alltså en smidig och billig lösning vara att skaffa ett kontantkort från annan operatör med god täckning på sträckan och köra båda sim-korten samtidigt.

@SamuelHenriksson Vilken telefonmodell är det du har? 

@Pettersson Har en iPhone 8 s. Tack för bra svar för övrigt! 

Användarnivå 7
Emblem +40

@SamuelHenriksson Hmm, den har tyvärr inte stöd för eSIM. Då fins det tyvärr ingen riktigt smidig lösning. Är det nu under sommaren du ska vara där, alltså någon vecka till?

Svara