iOS 11.3 - Batterihälsa

  • 2 April 2018
  • 0 svar
  • 260 visningar

Användarnivå 5
Emblem +5
  • Pensionerad Moderator
  • 150 kommentarer
I den senaste uppdateringen av iOS finns det massvis med nyheter och buggfixar. Den mest omtalade är dock ”Batterihälsa”. Om du någon gång märkt av att telefon börjar bli seg efter 1-2 års användning så är det här för dig.

Batterihälsa hittar du inne på Inställningar > Batteri > Batterihälsa (Beta).Där har du möjlighet att se hur ditt batteri mår i förhållande till när det var nytt och även se om iPhones dynamiska prestandahantering är aktiverad och också få valet att stänga av funktionen.

Kortfattat så är den dynamiska prestandahanteringen i iPhone en funktion stryper processorns möjlighet att köra på full kapacitet när batteriet nått ett visst mått av slitage för att förhindra att enheten oväntat stänger av sig själv vid processorkrävande sessioner.
För första gången så får alltså du som användare möjlighet att välja själv om du vill ha funktionen aktiverad eller inte. Om du väljer att avaktivera funktionen så kan enheten oväntad stänga av sig om batteriet inte har möjlighet att förse processorn med tillräcklig försörjning. Vid en sådan omstart så kommer den dynamiska prestandahanteringen att aktiveras på nytt, och du får avaktivera den på nytt om så önskas.

Vill du läsa mer om funktionen och övriga nyheter i iOS 11.3 så kan du läsa mer på Apples support.

Det här ämnet är stängt för kommentarer