Besvarat

Utomhusrepeater till min Zyxel, vad välja?

  • 2 January 2023
  • 1 svar
  • 44 visningar

Har en motagare på taket, Zyxel7103, inomhusdelen/routern tror jag heter ZyXEL EX3301-TO

Nu vill jag ha bättre täckning utomhus samt även till gäststugan 50m bort. Finns flera alternativ på marknaden och de kostar en del, Men samtliga vill ha POE-anslutning och har inte min router det så måste man köpa till en POE-switch.Jag vet att innomhusdelen är connectad med taket med en POE-kabel men finns det fler uttag för det i routern inomhus? Eller kan tre rekommendera en lösning?

Thomas

icon

Bästa svar av frodrik91 3 January 2023, 06:26

Visa original

1 svar

Användarnivå 6
Emblem +39

Hejsan 🙂, @GETIT77 

Det som jag tänker på är en lösning med repeater .Men så som jag förstår det som , så ger inte utomhus routern ifrån sig något wifi . Utan bara inomhus rutern .Och dom emellan är kopplade med POE omvandlaren.

Det finns POE omvandlare som man kan köpa , som kostar ca 200 kr . Beroende på vad man behöver för Ampere . Det finns ju 3-4 st LAN uttag på din inomhus router.

Jag skulle antingen se på lösning med kabel i backen . Men då måste man göra ingrepp eftersom man måste få ut kabel ifrån inomhus routern . Samt även in i gästhuset . Men ger nog billigast investering & stabilaste resultat.

Alternativ repeater som nedan. Men även där kan man behöva göra någon inverkan . Man måste hämta Wifi signalen på något sett . Sen är de ju hur man vill ta emot den sen i gäststugan .

 

https://www.joom.com/sv/products/617cf8fd3ae39c015971ca54

För enklaste möjliga så skulle jag nog rekommendera :

 

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradburet-natverk/homeplug/tp-link-tl-pa7017p-kit-homeplug-1-gbs-2-pack-p62034  ( kanske finns några med ännu högre möjliga hastigheter.

Men med dessa , så slipper man inverkan för kablage . Och kan fungera bra, beroende på hur det är kopplat med säkringar och så . Men oftast brukar man få testa , och upplever man inte en bra funktion så får man lämna tillbaka dom i fint skick. Så rent generellt , är ju detta förslaget många mer fördelar än dom övriga.

Tror denna är samma funktion över elnätet , men med tillägget Wifi . Men där kan det vara bra att få det bekräftat , då förklaringen är otydlig.

https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/tradburet-natverk/homeplug/tp-link-tl-wpa7517-kit-tradlos-homeplug-1-gbs-2-pack-p65109

/ F

Svara