Besvarat

vattenskada iphone 12

  • 23 December 2022
  • 1 svar
  • 91 visningar

Hej 

jag har en iphone 12 som är 1 år och 9 månader gammal. Som ska vara vattentät i 30 minuter upp till 6 meter. Jag förstår såklart att den försämras med tiden. Men då min mobil var under vatten i 5 minuter (avsiktligt) så är den nu sönder och vill inte starta. 
 

finns det något man kan göra, någon garanti som täcker detta? Då den egentligen borde klara av detta och jag förlitade mig på informationen att den ska klara det. 

icon

Bäst svar av frodrik91 23 December 2022, 15:50

Visa original

1 svar

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan 👋🏻 , @Hjllf 

 

Tråkigt att höra över dina problem med din telefon . 

Försök och ta en förslutningsbar påse med ris i & lägg in telefonen och låt den vara försluten ett tag . Undvik att starta eller ladda telefonen . Så snabbt som du bara kan . Ta även ut Sim-Kort och behållare . 
 

Bör ha mobilen i påsen något dygn iaf . 
 

( hårblås tipset kan man också göra med kall luft ) 

https://www.allas.se/hushall/radda-mobil-vattenskador/7737053

 

Telefonen har inte varit i havsvatten , utan mer sjö / kommunalt vatten/ eget  ?
 

Dessa kan vara bra att läsa över vad skillnaden är över vattentäthet & vatten resistenta . Så som jag tolkar det , så är telefoner vatten resistenta trots deras höga ip klassning för vatten & smuts . Och inte vattentäta . 

https://www.fixiphone.se/iphone-vattentat/

 

https://support.apple.com/sv-se/HT207043

Beroende på om du har 3 Försäkring , så är det att kontakta respektive företag du har . Annars är det hemförsäkring man får luta sig emot . 
 

Vet inte riktigt vad värdet av en iPhone 12 är nu men , kanske inte blir så mycket ersättning efter självrisk om det blir sådan . Eller om man kan få den reparerad eller utbytes . 

Med vänlig hälsning, F 

Svara