Besvarat

Videosamtal

  • 4 April 2018
  • 1 svar
  • 876 visningar

Varför kan jag inte ringa videosamtal från min mobil??
icon

Bäst svar av Johnny 5 April 2018, 14:43

Visa original

1 svar

Användarnivå 5
Emblem +5
Hej @Malin, och varmt välkommen till 3Community!

Det är svårt att svara specifikt på hur det kommer sig att du inte kan ringa videosamtal. Men här nedanför så kan du få lite övergripande information gällande funktionen.

Videosamtal kom i samma veva som 3G lanserades 2003. Kvalitén var då begränsad med hänsyn till dåvarande teknik och hastigheter. Stöd för tekniken har försvunnit allteftersom hastigheterna ökat och telefonernas displayer blivit mer högupplösta. Idag så har tjänster som Skype, Facetime, Google DUO, Facebook Messenger tagit över då ”klassiska” videosamtal föråldrats och försvunnit från mobiltelefonerna. Därför är det inte säkert att du har en dedikerad videosamtalsknapp.

Om du har en iPhone och försöker ringa en annan person med en Apple-produkt så kan du använda dig av Facetime. För att det ska fungera så behöver bägge telefonerna ha en aktiv internetanslutning (WiFi eller mobildata) samt ha Facetime aktiverat.

För att se över om Facetime är aktiverat så går du in på Inställningar> Facetime.

För övriga mobiler eller om man vill ringa från en iPhone till en Android-användare så behöver man vanligtvis använda någon typ av applikation som de vi listat här ovanför. Videosamtalet sker då genom datatrafik och man behöver då ha en aktiv internetanslutning.

Svara