Fråga

wifi

  • 30 January 2023
  • 2 svar
  • 34 visningar

hjelper det med en wifi forsterker ,når signalene varier


2 svar

Användarnivå 7
Emblem +40

@svorsk Hej,

 

är det själva WiFi-signalen som varierar från din WiFi-router eller är det mobiltäckningen som varierar olika tider på dygnet?

Användarnivå 6
Emblem +40

Hejsan 👋🏻 , @svorsk 

Beroende på hur man bor , tex nybyggt , flera våningar , material i väggar så kan det skilja mycket hur täckningen klarar dessa förutsättningar .

Ett bra trix är att ha en bra placering för sin router . Ofta vid ett fönster , kan variera vilket fönster och riktning som kan vara bäst och därför får man prova sig till och uppskatta bäst . Likaså är även placering av routern för hemmets wifi . 
 

För att få en bättre trådlös signal och täcka mer ytor . Så finns det bra hjälpmedel så som repeater & mesh system . Och det god skillnad om man har svåra förhållanden med tex betongväggar , flera våningar osv . 
 

Beroende på hur du bor så skulle jag tipsa om ett mesh system . Det kan vara uppbyggda med 1 eller fler förstärkare som man kopplar ihop med signalen ifrån din router . Och över ditt behov så finns det också olika prisklasser . Om man har stationär dator så kan man ha en repeater nära och antingen ansluta med wifi om man har det tekniska , eller kabel . Då ofta dom har någon Lan-Port att ansluta till. 
 

Trådlöst kommer alltid ha förluster . Med ett system som förstärker detta , så minimerar man förlusterna och ökar täckningen över sin bostad . Skulle speciellt säga att det är bra för villor, flera våningar , betongväggar men även för utomhusbruk om önskar det . 
 

Kan ta fram några tips om du önskar det ! Är bra och veta över hur din boende situation är och hur du upplever det idag , tex vad för problem med mera . Sen kanske vad du ska använda det till & prisklass. 
 

Hoppas det svarade på din fråga hyfsat iaf . 
 

/ F 

Svara